nieuws

Vier jaar cel voor plofkrakers AH Didam

Branche & Bedrijf 266

Vier jaar cel voor plofkrakers AH Didam

ZUTPHEN –  Twee plofkrakers zijn door de rechtbank in Zutphen elk veroordeeld tot vier jaar cel voor een plofkraak op een vestiging van Albert Heijn in Didam.

De 24-jarige Amsterdammer en een 25-jarige man uit Den Haag lieten zondagochtend 7 januari van dit jaar een geldautomaat in de AH-vestiging van multi-franchiser Ten Have ontploffen. Dat meldt Nu.nl.

Slachtoffers

De rechter neemt het de twee plofkrakers vooral kwalijk dat ze geen rekening hielden met woningen die boven de supermarkt zijn gelegen. Daardoor hadden er volgens de rechtbank slachtoffers kunnen vallen. Vijf mensen moesten hun woningen tijdelijk verlaten omdat een deel van de gebruikte explosieven niet was ontploft. Pas nadat de Explosieven Opruimingsdienst het de explosieven had verwijderd mochten ze terug naar hun huizen.

Plofkrakers snel gepakt

De identiteit van de twee daders kon worden achterhaald door een oplettende getuige. Die had de mannen zien wegrijden op een scooter. Daardoor wist de politie de plofkrakers na een korte zoektocht te achterhalen. De twee hadden de buit nog bij zich, om wat voor een bedrag dat ging, is niet bekend gemaakt.

Winkel enkele  dagen gesloten

De winkel raakte bij de kraak in de zondagnacht beschadigd. ‘De brokstukken lagen tot achterin de winkel’, vertelde bedrijfsleider Roy Engberts aan Omroep Gelderland. Gedurende een aantal dagen is van  vroeg tot laat gewerkt en schoongemaakt. De winkel ging op donderdag weer open. De burgemeester heropende de supermarkt. De buurtbewoners moeten het sindsdien zonder geldautomaat in de winkel stellen.

Reageer op dit artikel