nieuws

Dubbele overval Spar Banholt in Opsporing Verzocht

Branche & Bedrijf 2315

Dubbele overval Spar Banholt in Opsporing Verzocht
Spar Colen in Banholt was vorig jaar november twee keer in een week slachtoffer van een overval. Foto: Marcel van Hoorn

BANHOLT – Het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht besteed vanavond, dinsdag 15 mei, aandacht aan een dubbele overval op Spar Colen in het Limburgse Banholt.

Spar Colen, van ondernemer Maria Colen, is vorig jaar november in een week tijd twee keer overvallen. Zowel op donderdag 2 november als op donderdag 9 november was het rond 18.00 uur raak. Beide keren vluchtte de dader in de richting van Mheer om vermoedelijk daar de Belgische grens over te gaan. De tweede keer werd een donkere Mercedes als vluchtwagen gebruikt, meldt de politie in de aankondiging van de uitzending.

Bedreigd met mes

Bij de eerste overval eiste een man, vermomd met een oranje halloweenmasker en onder bedreiging van een steekwapen, geld. Bij de  tweede overval ging het om een Duits sprekende man, Die bedreigde de caissière eveneens met een mes. Bij die overval waren er ook klanten in de winkel, niemand raakte gewond. De politie laat camerabeelden zien in de hoop dat getuigen meer informatie kunnen geven om zo de zaak op te lossen.

‘Dezelfde dader’

De onderneemster zei destijds in de printeditie van Distrifood te vermoedden dat het beide keren om dezelfde dader ging. Ze kon toen haar haar woede en frustratie amper inhouden. Beide keren was dezelfde caissière het slachtoffer. ‘Slachtofferhulp is hier nu voor de tweede keer. Ze heeft het moeilijk. We proberen alle steun te geven.’ De frustratie zat haar hoog. ‘Zo’n l.. weet niet wat hij mensen aandoet.’

‘Niet tegen te wapenen’

Colen vertelde voortaan na 16.30 uur ter preventie twee medewerkers bij de kassa te zetten. Ze twijfelde echter of dat effect zou hebben. ‘Het is zo crimineel, daar kun je je niet tegen wapenen. De overvaller trok zich er ook niets van aan dat er klanten waren.’ Ook een alarmknop zou volgens haar geen soelaas bieden. ‘Voordat de politie hier is, zit hij al over de grens. En daar wordt dan niet gezocht.’

Reageer op dit artikel