nieuws

Aldi ondersteunt duurzaam klimaatonderwijs

Branche & Bedrijf 1889

Aldi ondersteunt duurzaam klimaatonderwijs

CULEMBORG – Discounter Aldi heeft een pact gesloten met Missing Chapter Foundation, een organisatie die duurzame energie promoot.

Dat hebben beide partijen bekendgemaakt. De samenwerking bestaat eruit dat het door de Missing Chapter Foundation ontwikkelde educatieprogramma ‘Evonturiers’, dat kinderen en ouders helpt om aan de slag te gaan met duurzame energie, door Aldi wordt aangevuld met een digitale leeromgeving en een ‘adventure box’. Op die manier hopen beide partijen gezinnen op een laagdrempelige en interactieve  manier te stimuleren om verantwoord met energie om te gaan, zo laten ze in een persbericht weten.

Bescherming van klimaat

‘Bescherming van klimaat en milieu is voor ons een belangrijk thema. We nemen maatregelen voor meer energie-efficiëntie en maken zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energie. Met Missing Chapter Foundation gaan we samen met gezinnen in Nederland op een positieve manier aan de slag met verantwoord energieverbruik’, zegt Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility van  Aldi Nederland in een toelichting.

Basis bedrijfsactiviteiten

Het zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen vormt de basis voor de bedrijfsactiviteiten van Aldi, verklaart de discounter. het bedrijf wijst daarbij onder meer op maatregelen waarmee wordt bespaard op energie, koudemiddelen en brandstoffen. Ook maakt Aldi in toenemende mate gebruik van stroom uit hernieuwbare energiebronnen. Het gaat hierbij om zowel zelfgeproduceerde stroom (zonnepanelen) als om ingekochte stroom (100 procent groen).

Footprint

Aldi streeft ernaar haar ‘plastic footprint’ verder te verlagen. Eerder sloot de discounter al een samenwerking met de Plastic Soup Foundation.

Reageer op dit artikel