nieuws

‘Bestuur Ahold gaat over verlengen beschermen’

Branche & Bedrijf 1638

‘Bestuur Ahold gaat over verlengen beschermen’

AMSTERDAM – Ahold Delhaize blijft erbij dat het aan het bestuur en de commissarissen is om te beslissen over het verlengen van de beschermingsconstructie voor het supermarktconcern.

Topman Dick Boer en vicevoorzitter van de raad van commissarissen Jan Hommen zeiden dat woensdag in een toelichting op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf, meldt het ANP.

Ongewenste kopers geweerd

Het gaat om de Stichting Continuïteit Ahold Delhaize. Daarmee kunnen ongewenste kopers van het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn worden geweerd, of kan een opsplitsing worden tegengehouden. In december moet de mogelijkheid voor deze middelen worden verlengd.

Praten met aandeelhouders

Over deze zogenoemde gifpilkwestie wil het bedrijf wel praten met zijn aandeelhouders, maar het is geen stempunt op de vergadering. Volgens Boer en Hommen komt dat omdat het slechts een verlenging van een eerdere overeenkomst betreft. Niet alle aandeelhouders zijn het daarmee eens.

Ahold-activist dreigt met rechter

Eerder deze week toonde de Franse activistische belegger Ciam zich bereid de discussie over een beschermingsconstructie bij Ahold Delhaize flink op de spits te drijven. Ciam-topvrouw Catherine Berjal dreigt zelfs naar de rechter te stappen als het supermarktconcern de gifpilkwestie niet ter stemming aan zijn aandeelhouders voorlegt. Daarvoor zou dan volgens haar speciaal een nieuwe aandeelhoudersvergadering uitgeschreven moeten worden.

Zie ook: Ahold Delhaize mogelijk prooi buitenlandse belegger

Reageer op dit artikel