nieuws

Gemeenteraad: ondernemers stemmen VVD en CDA

Branche & Bedrijf 1477

Gemeenteraad: ondernemers stemmen VVD en CDA

DOETINCHEM – Een overgrote meerderheid van supermarktondernemers stemt vandaag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de lokale fracties van VVD of CDA.

Dat blijkt uit een recente peiling van het Distrifood Winkelierspanel.

VVD verreweg het meest populair

Liefst 43 procent van de stemmen gaan naar de VVD, momenteel ook de grootste partij in de Tweede Kamer en al jarenlang favoriet onder supermarktondernemers. Het CDA volgt op gepaste afstand, met 21 procent steun vanuit supermarktondernemers.

Geen stem op linkse partijen

18 procent van de ondervraagde panelleden gaan voor een lokale partij, terwijl 7 procent niet gaat stemmen. Een even groot percentage steunt D66, de SGP krijgt 4 procent. GroenLinks, ChristenUnie, SP en PvdA krijgen geen enkele stem van het Winkelierspanel. Dat geldt ook voor de PVV, maar als het aan een Brabants panellid had gelegen was dat wel zo geweest. ‘In onze gemeente helaas geen PVV, weet nu niet op welke partij ik moet stemmen’, aldus de ondernemer.

Reageer op dit artikel