nieuws

Ramkraak mislukt door mist

Branche & Bedrijf 2366

Ramkraak mislukt door mist
Een mistgenerator zet een winkel in slechts enkele tellen vol met mist. Foto: Bandit Mistbeveiliging.

BOXMEER – Een ramkraak bij een vestiging van Albert Heijn in Boxmeer mislukte doordat de krakers in een dichte mist werden gezet.

De kraak, in de nacht van dinsdag op woensdag, is letterlijk in de mist gelopen. De daders sloegen een ruit aan de voorzijde van de winkel in om binnen te komen. Ze hadden het waarschijnlijk op een inpandige geldautomaat van ING gemunt, zegt AH-franchisenemer Jacco Janssen in De Gelderlander.

‘Dankzij mistgenerator alleen braakschade’

De criminelen hadden echter buiten de geïnstalleerde mistgenerator gerekend. Toen de daders naar binnen gingen, zette die in een mum van tijd de omgeving rond de geldautomaat in een dikke laag mist. ‘We hebben de beelden, je ziet echt niets meer. Ze gingen snel weer door dezelfde ingang naar buiten’, zegt franchisenemer Jacco Janssen in de krant. Volgens hem is het dankzij de mistgenerator bij braakschade gebleven.

Geldautomaten vaker doelwit

In 2017 vonden er 87 aanvallen op geldautomaten plaats, waarvan een deel inpandig. Omdat automaten steeds veiliger worden, zetten criminelen steeds zwaardere explosieven in. Zo was onlangs nog een van de twee Jumbo-vestigingen van Theo van Beek in Wijk bij Duurstede slachtoffer. Door de plofkraak gericht op een geldautomaat in de buitengevel raakte de winkel zwaar beschadigd. De winkel die afgelopen zaterdag heropende was daardoor drie weken gesloten.

Reageer op dit artikel