nieuws

15-jarige overvaller Spar opgepakt

Branche & Bedrijf 2494

15-jarige overvaller Spar opgepakt

AMSTERDAM – De politie in Amsterdam heeft een 15-jarige jongen opgepakt. Hij wordt ervan verdacht op zondag 3 december de Spar in de Kinkerstraat in Amsterdam te hebben overvallen.

Daarnaast wordt de jongen er ook nog van verdacht op vrijdag 8 december een schoenenwinkel in de hoofdstad te hebben overvallen, zo meldt Het Parool. De politie kwam de opgepakte jongen op het spoor na de tweede overval. In de buurt van de overvallen winkel vluchtten twee jongeren nadat de politie ze wilde controleren. De twee jongens werden vervolgens aangetroffen in de gang naar een garagebox. Daar werden spullen gevonden die mogelijk gebruikt werden bij de overval.

Link tussen de twee overvallen

Nader onderzoek van de politie linkte daarna de overval op de schoenenwinkel aan die op de supermarkt van enkele dagen eerder. Via de twee jongens kwam de politie vervolgens de hoofdverdachte op het spoor. De twee andere jongens worden wel verdacht van betrokkenheid bij de overvallen. De hoofdverdachte zit nog vast. Bij de overval op de Spar-supermarkt werd het personeel bedreigd met een mes en werd een onbekend bedrag buitgemaakt.

Reageer op dit artikel