nieuws

Extra uren met kerst voor Groningse supers

Branche & Bedrijf 1716

Extra uren met kerst voor Groningse supers
Kerstdrukte

GRONINGEN – De gemeente Groningen komt tegemoet aan de wens van supermarkten voor langere openingstijden voorafgaand aan de feestdagen in december van dit jaar.

Groningse supermarkten mogen extra uren open op de zondagen die voorafgaan aan kerst en oud en nieuw. Vooral supermarkten, met name Jumbo, drongen al langer aan op verruiming van de openingstijden, aldus het Dagblad van het Noorden. De supermarkten voorzien anders problemen omdat  zowel eerste kerstdag als nieuwjaarsdag op maandag vallen. Ze verwachten dat de zondag, met zijn beperkte openingstijden, een extra drukke dag wordt.

Twee uur eerder open

De supermarkten klopten niet tevergeefs aan bij de gemeente. Die verruimt hun openingstijden en ze mogen op deze zondagendagen in 2017 om 10.00 uur open. Twee uur eerder dan gebruikelijk. In het kader van de reguliere zondagsopening hebben ze al toestemming om tussen 12.00 en 22.00 uur open te zijn.

Volgens gemeente voldoende

Overigens komt Groningen daarmee niet helemaal aan de wens van de supermarkten tegemoet. Die hadden graag al om 8.00 uur hun deuren geopend, maar dat ging het gemeentebestuur te ver. Volgens de gemeente is Jumbo toch blij met de verandering. De extra uren zouden voor genoeg speelruimte zorgen om de aanloop te spreiden.

Besluit geldt ook voor latere jaren

De verandering van de openingstijden wordt doorgevoerd in het gemeentebeleid waardoor alle winkels in de stad Groningen van de verruiming van de winkeltijden gebruik kunnen maken. Bovendien geldt de verruiming voortaan voor alle komende jaren waarin feestdagen als kerst en nieuwjaarsdag op maandag vallen, zoals 2023, 2033, 2044, 2050.

Reageer op dit artikel