nieuws

Lidl bouwt tweede e-commerce dc in Venlo

Branche & Bedrijf 2509

Lidl bouwt tweede e-commerce dc in Venlo

DOETINCHEM – Discounter Lidl blijft investeren in zijn online activiteiten. Het bedrijf heeft volgens berichtgeving plannen voor de bouw van een tweede distributiecentrum voor online in Nederland. Deze komt in Venlo.

De Duitse supermarktketen Lidl vestigt een distributiecentrum van 70.000 vierkante meter op Trade Port Noord in Venlo. Vanuit deze locatie wil de discounter een deel van zijn online klanten bedienen, zo schrijft Logistiek.nl op basis van berichtgeving in De Limburger.

Honderden banen op komst

Volgens de regionale krant biedt het mega distributiecentrum werkgelegenheid aan honderden mensen. Dat bevestigen meerdere betrouwbare bronnen. De Limburger benaderde ook Lidl Nederland. Die verwijst naar de Duitse woordvoerder van het concern, ‘omdat het een internationaal project betreft en wij geen opdrachtgever zijn.’ Lidl in Duitsland reageerde overigens niet op vragen van de krant.

Lidl dc verrijst naast Michael Kors

Lidl heeft in relatief korte tijd in Nederland, Duitsland en België webwinkels geopend waarin alleen non-food artikelen worden verkocht. Op termijn wil de discounter het assortiment uitbreiden. Lidl laat het mega-distributiecentrum bouwen aan de Greenportlane naast het distributiecentrum van Michael Kors  in logistieke hotspot Venlo.

Werkgelegenheid voor 300 tot 400 mensen

In totaal realiseren de bouwers in twee fases zeven hectare magazijnruimte (70.000 vierkante meter), veertien voetbalvelden groot. De eerste fase is in oktober of november klaar, waarna aansluitend aan de tweede fase wordt begonnen. Bronnen laten aan De Limburger weten dat in het distributiecentrum werkgelegenheid is straks voor 300 tot 400 mensen. Daarnaast gaat er een onbekend aantal mensen op kantoor werken.

Lidl realiseert ook e-dc in West-Brabant

In Oud Gastel bij Roosendaal is Lidl inmiddels vergevorderd met eveneens een e-commerce distributiecentrum dat werkgelegenheid aan 1.200 mensen biedt. Dit dc in West-Brabant wordt volgend voorjaar opgeleverd. Volgens een ingewijde zal Lidl vanuit Venlo zijn webwinkelklanten in een deel van Oost-Nederland en een deel van de Duitse markt beleveren.

Zevende dc in Nederland

In Oosterhout bij Nijmegen realiseert Lidl op dit moment ook een distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Park15 direct aan de snelweg A15. Dit distributiecentrum wordt het zevende dc van de discounter in Nederland en zal net als het vorig jaar november opgeleverde dc in Waddinxveen extreem duurzaam zijn.

Reageer op dit artikel