nieuws

Strafzaak medewerkers C1000-dc uitgesteld

Branche & Bedrijf 2390

Strafzaak medewerkers C1000-dc uitgesteld
Foto: Shutterstock

ASSEN – Een strafzaak tegen twee ex-C1000 medewerkers en vier medeverdachten is dinsdag door de rechtbank uitgesteld.

Het gaat om twee voormalige heftruckchauffeurs van het distributiecentrum van C1000 in Gieten. De mannen (57 en 60) worden ervan verdacht jarenlang pallets vol levensmiddelen te hebben verduisterd tijdens hun werk in het dc, dat tegenwoordig door Coop wordt gebruikt.

Belangenverstrengeling

Waarom het zo lang heeft geduurd, voordat de strafzaak wordt behandeld is niet duidelijk. De rechtbank in Assen heeft de strafzaak tegen de zes verdachten dinsdag doorverwezen naar de rechtbank Overijssel. Er is volgens de rechtbank sprake van belangenverstrengeling. Een welingelichte bron meldt tegen het Dagblad van het Noorden dat één van de verdachten bij de Asser rechtbank werkt.

Echtgenoten ook voor de rechtbank

Wanneer de vier mannen en de twee vrouwen voor de rechtbank in Overijssel verschijnen, is nog niet bekend. De OM-woordvoerster verwacht dat het nog geruime tijd gaat duren, aangezien nieuwe rechters moeten zich in het dossier verdiepen. De twee mannen zijn ontslagen toen de diefstal aan het licht kwam. Ook hun echtgenoten (63 en 65 jaar) moeten voor de rechtbank verschijnen, meldt Dagblad van het Noorden. Zij zouden hebben geprofiteerd van de grootschalige verduistering van levensmiddelen.

Tussen 2008 en 2013

Het Openbaar Ministerie wil dat de verdachten bijna €120.000 terug betalen. Dat zou met de verduistering zijn verdiend. Ook twee mannen van 57 jaar en 33 jaar uit Culemborg en Geldermalsen zouden bij de diefstal betrokken zijn. De verduistering heeft volgens het OM plaatsgevonden tussen 2008 en eind 2013. Het distributiecentrum Schuitema leverde toen nog levensmiddelen aan een groot aantal C1000-supermarkten.

Reageer op dit artikel