nieuws

Brand in Spar legt winkelcentrum in as

Branche & Bedrijf 2504

Brand in Spar legt winkelcentrum in as
ANP

NIJMEGEN – Een brand bij de voormalige Spar in winkelcentrum Weezenhof heeft in de nacht van maandag op dinsdag een groot deel van het winkelcentrum in as gelegd.

Behalve de voormalige Spar Looijschelder is ook een groot aantal kleinere winkels afgebrand, meldt De Gelderlander.

Brand sloeg via dak over

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak rond 01.45 uur vannacht, en sloeg via het dak over naar andere winkels. De brandweer laat weten dat zeker tien andere winkels het slachtoffer zijn van de brand. Daartoe behoren volgens De Gelderlander een slager, kapper, stomerij en drogisterij.

Hele nacht geblust

In totaal acht voertuigen van de brandweer, waaronder drie hoogwerkers, waren de hele nacht bezig met blussen. Rond kwart voor 7 vanmorgen werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen duurt de hele ochtend. Of de twee of drie winkels in het winkelcentrum die gespaard bleven vandaag nog open kunnen, is niet duidelijk. De andere winkels kunnen volgens een brandweerwoordvoerder als verloren worden beschouwd. Een nabijgelegen school bleef uit de rook volgens de regionale krant en is dinsdagochtend veilig verklaard.

Rookwolken in de verre omgeving

Er vielen geen gewonden bij de brand. Rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien. Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat hier geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Ook is er geen ontploffingsgevaar, ondanks de aanwezigheid van gasflessen in het winkelcentrum.

Spar sloot in januari

De Spar van ondernemer Looijschelder, die ook winkels heeft in Ooij en Leuth, sloot op 14 januari jongstleden zijn deuren vanwege een gebrek aan toekomstperspectief.

Reageer op dit artikel