nieuws

Zeven Plus-vestigingen in finale ZO²Z Award

Branche & Bedrijf 1377

Zeven Plus-vestigingen in finale ZO²Z Award

WOERDEN – Het Vakcentrum heeft de provinciewinnaars van de ZO²Z Award 2017-2018 bekendgemaakt. Die strijden verder om de titel Beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland.

In maar liefst zeven van de twaalf provincies wist een vestiging van ondernemersformule Plus met de hoofdprijs aan de haal te gaan.  ‘Hoezo DE club van zelfstandig ondernemers’, tweette Plus-communicatiemanager Rianne van Beek trots na de bekendmaking. Jumbo volgt op afstand met drie provinciewinnaars. Coop en AH leveren er elk een. De lustrum-editie kende een recordaantal deelnemers van bijna 200 zelfstandige supermarktondernemers.

Ondernemerschap

In de eerste ronde van de wedstrijd om de ZO²Z Award stonden de elementen ondernemerschap, werkgeverschap, klanten, assortiment en innovatie centraal. Deze elementen werden onderzocht door onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia. Net als bij voorgaande edities werden de resultaten van dit onderzoek aangevuld met medewerkers- en klantentevredenheidsonderzoeken. Alle provinciewinnaars hechten veel waarde aan de input van medewerkers en klanten.

Locatiescan

Nieuw in de lustrum-editie van de ZO²Z Award was de Locatus locatiescan, waarbij de ondernemer een unieke blik op zijn of haar winkelgebied in 2025 kreeg. Daarnaast kregen alle deelnemers een persoonlijk ambitiegesprek, waarbij de visie op het eigen ondernemerschap centraal stond.

Een overall winnaar ZO²Z Award

De twaalf provinciewinnaars strijden verder voor de titel Beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland. Daarvoor nemen zij op 28 maart onder professionele begeleiding een pitchvideo op. Medio april maakt het Vakcentrum de landelijke top-3 bekend. Op woensdag 10 mei wordt op de Dag van het Vakcentrum bekend gemaakt welke ondernemer naar huis gaat met de prestigieuze ZO²Z Award.

De twaalf provinciewinnaars zijn:

Provincie Ondernemer Plaats Formule
Friesland Pieter Bijlsma Gorredijk Albert Heijn
Groningen Froukje Sloot Stadskanaal Jumbo
Drenthe Sietze Koetsier Ruinerwold Coop
Overijssel Michiel Wallerbosch Geesteren Plus
Flevoland Marcel en Edwin van Ommen Almere Plus
Gelderland Tijn en Niek Leussink Aalten Jumbo
Utrecht Harold van Velzen Lopik Plus
Noord-Holland Monique Ravenstijn Zwaagdijk Jumbo
Zuid-Holland Richard Jongenotter Rijswijk Plus
Zeeland Paul Corbijn Vrouwenpolder Plus
Noord-Brabant Stephan van Engelen Waalwijk Plus
Limburg Jan Verbeeten Tegelen Plus

 

De twaalf provinciewinnaars van de ZO2Z-awards

De twaalf provinciewinnaars
Bron: Vakcentrum

Reageer op dit artikel