nieuws

18 jaar cel voor zuurgooier Delhaize

Branche & Bedrijf 782

18 jaar cel voor zuurgooier Delhaize
Justitie België

BRUSSEL  – De Nederlandse Jelle F., beter bekend als de zuurgooier van Delhaize, is vrijdag in Brussel veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar.

De 41-jarige man overgoot in februari 2015 een vrouw met zwavelzuur in een Antwerps filiaal van Delhaize, nadat hij maandenlang haar werkgever had afgeperst en gedreigd met een dergelijke aanval.

Schadevergoeding aan Delhaize

F. moet ook een schadevergoeding aan Delhaize van ruim 2 miljoen euro betalen en krijgt nog tien jaar tbs na zijn straf.

Wraak op de maatschappij

F. moet zijn slachtoffer, de 53-jarige schoonmaakster Marina Tijssen van Delhaize, ook een schadevergoeding betalen van € 497.751.  Zij raakte ernstig gewond aan haar gezicht, arm en hand bij het incident dat volgens F. een daad van  ‘wraak op de maatschappij’ was. Hij was verbitterd nadat hij zijn baan was kwijtgeraakt en in geldnood kwam.

Voor het leven getekend

De vrouw was een willekeurig slachtoffer. Ze blijft blind aan haar linkeroog en is voor het leven getekend.

Bij routinecontrole opgepakt

De man vluchtte na de aanval maar werd in maart 2015 bij een routinecontrole in de buurt van Parijs opgepakt en daarna aan België uitgeleverd. De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde hem voor afpersing, poging tot afpersing en poging tot moord. ‘De verdachte sprak het slachtoffer aan om er zeker van te zijn dat hij haar gelaat zou treffen’, aldus de rechter.

 

 

Reageer op dit artikel