nieuws

Schadevergoeding voor buurman Aldi Ochten

Branche & Bedrijf 1840

Schadevergoeding voor buurman Aldi Ochten

OCHTEN – De bewoners van een huis in het Gelderse Ochten krijgen een schadevergoeding van €7000 vanwege de komst van een Aldi naast het huis.

Dat is het oordeel van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ), meldt De Gelderlander. Een andere buurman, die tegenwoordig de beoogde Aldi woont, krijgt niks, hoewel SAOZ van mening is dat ook deze woning in waarde vermindert door de komst van de discountsupermarkt. Het ‘normaal maatschappelijk risico’, dat van de schadevergoeding wordt afgetrokken, wordt het waardeverlies nihil.

Aldi Ochten maakte tongen al eerder los

Het is niet de eerste keer dat de beoogde Aldi Ochten voor ophef zorgt. Eerder stapte Boon Sliedrecht, moederbedrijf van de MCD-formule, naar de Raad van State. De plannen van Aldi voor een vestiging in Ochten waren tegen het zere been van Boon, dat in de plaats een supermarkt bestiert. Volgens de groothandel zou er geen plek zijn voor een Aldi en zou de komst van de discounter een negatief effect hebben op de parkeersituatie op het plein, zo schreef De Gelderlander vorig jaar.

Ook andere partijen hadden bezwaar

Boon wilde tegen de krant de gang naar de RvS destijds niet toelichten. Ook andere partijen zouden bezwaar hebben gemaakt tegen de komst van een Aldi, die er nu dus toch mag komen. Boon had overigens al eerder al bij de gemeente Neder-Betuwe in bezwaarprocedures aangegeven geen Aldi op het plein te willen vanwege de concurrentie. Ook wilde de groothandel weten waarom de Aldi zich niet hoeft te houden aan bepaalde nieuwe parkeernormen op het plein. Volgens de gemeente hoeft dit niet, omdat de overeenkomst met Aldi is getekend voordat hogere parkeereisen van kracht werden.

Reageer op dit artikel