nieuws

Geesbrug krijgt toch weer dorpssupermarkt

Branche & Bedrijf 1957

Geesbrug krijgt toch weer dorpssupermarkt
De voormalige Superrr in Geesbrug. Foto: Google Streetview

GEESBRUG – Nadat Support & Co de vestiging van Superrr in juni dit jaar sloot krijgt het Drentse Geesbrug toch weer een dorpssupermarkt.

Dorpsbewoners Gert Jan en Conny Kroesen blazen de dorpssupermarkt nieuw leven in. Ze zeggen in het Dagblad van het Noorden zich niet aan te sluiten bij een formule maar onder de eigen naam Dorpsgemak te starten.  Ze bekostigen de ombouw van de supermarkt, die ze volledig strippen, dan ook zelf. ‘Maar dat willen we niet, want dan zit je ook vast aan hun dichtgemetselde en dure contracten. We gaan helemaal zelf onze inkoop doen. We denken daarmee goedkoper en beter uit te zijn. Ook goed voor de klanten’, zeggen ze in de krant.

Geschrokken van cijfers dorpssupermarkt

Support & Co sloot de winkel omdat het naar eigen zeggen moeilijk aan personeel kon komen en niet omdat de winkel niet goed zou lopen. Gert Jan Kroessen zag de cijfers en schrok zich rot. ‘Als we op die voet verder zouden gaan, zijn we binnen een paar maanden failliet.’

Meer assortiment en service

Gert Jan en Conny Kroesen denken het met een ruim versassortiment en veel service wel te redden. ‘We gaan een uitgebreider assortiment voeren dan  de vorige supermarkt.’ Zo komt er een oven voor verse broodjes. ‘En als iemand op een bepaalde dag verse vis wil hebben, dan zullen we er alles aan doen om die in de winkel te krijgen’, aldus Conny Kroessen. De dorpssupermarkt krijgt onder meer een pinautomaat, wordt PostNL servicepunt, krijgt een slijterij en stomerijservice. Bovendien willen de ondernemers boodschappen gaan thuisbezorgen en op zondag open.

Reageer op dit artikel