nieuws

CNV wil V&D mogelijk voor rechter slepen

Branche & Bedrijf

CNV wil V&D mogelijk voor rechter slepen

AMSTERDAM – De CNV Dienstenbond denkt erover V&D voor de rechter te slepen. Aanleiding is het loonoffer dat de warenhuisketen van zijn personeel verwacht.

V&D maakte eerder bekend vijftig personeelsleden te gaan ontslaan en vroeg van de resterende werknemers een loonoffer van 6 procent om de onderneming uit de rode cijfers te halen. V&D is eigendom van investeerder Sun Capital en maakt al jaren verlies. Maatregelen om het warenhuisbedrijf weer succesvol te maken, hebben vooralsnog niet het gewenste effect gehad.

Zonder akkoord
De vakbonden en de directie van V&D spraken eerder deze week met elkaar, maar gingen zonder akkoord weer uiteen, zo meldt Het Financieele Dagblad. Volgens de bonden valt met V&D niet te praten over de geplande maatregelen. Daarnaast wil het bedrijf geen garanties geven op het gebied van werkzekerheid voor personeelsleden die salaris moeten inleveren. CNV is niet van plan zich zonder slag of stoot bij deze situatie neer te leggen.

Reageer op dit artikel