nieuws

Bodegraven wil zondagopening vrijgeven

Branche & Bedrijf

Bodegraven wil zondagopening vrijgeven

BODEGRAVEN – Het college van B&W in Bodegraven/Reeuwijk wil alle supermarkten de mogelijkheid bieden om vanaf komend jaar op zondag van 12.00 tot 17.00 uur de deuren te openen.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste supermarkten ’s zondags open willen. Onder meer Albert Heijn, Jumbo Raadhuisplein, Jumbo Broekvelden en de Aldi (vanaf april) hebben dat het college laten weten. Ook Jumbo Koster, de Coop in Reeuwijk-Brug en de Aldi in Reeuwijk-Dorp willen op zondag wel open.

Geloofsovertuiging
De ondernemers uit de kleine kernen, Naomi’s Dagwinkel in Driebruggen, Troefmarkt Van Rijn in Nieuwerbrug en de Plus in Waarder willen vanwege geloofsovertuiging, rust of respect niet open. 

Opmerkelijk
Het vrijgeven van de winkeltijden op zondag is opmerkelijk omdat het college van B&W in Bodegraven naast Burgerbelangen bestaat uit drie conventionele partijen (CDA, SGP en ChristenUnie). Die partijen verzetten zich eerder nog fel tegen de koopzondag. Op dit moment mag slechts één supermarkt in Bodegraven en één in Reeuwijk open zijn op zondag tussen 16.00 en 20.00 uur. Dat zijn de (inmiddels) Jumbo aan de Vromade in Bodegraven en de Jumbo in Reeuwijk-Brug. Zij waren de gelukkigen bij de loting afgelopen jaar.

Oneerlijk
Het systeem van loting wordt door alle ondernemers als oneerlijk ervaren. De belangrijkste redenen vóór zondagsopenstelling zijn volgens het college echter het inspelen op de wens van de klant en het tegengaan van afvloeiing naar omliggende gemeenten.

Reageer op dit artikel