nieuws

Chauffeursstaking op dc Vomar en AH

Branche & Bedrijf

Chauffeursstaking op dc Vomar en AH

AMSTERDAM – Albert Heijn en Vomar worden getroffen door acties die vrachtwagenchauffeurs vandaag voeren voor een betere cao. Dit meldden de vakbonden.

Vrachtwagenchauffeurs die supermarktketen Vomar bevoorraden laten hun trucks staan, ook chauffeurs van pakjesbezorger UPS in de regio Amsterdam staken. Volgens bestuurder Egon Groen van FNV Bondgenoten doen daar ongeveer 50 mensen aan de acties mee.

Albert Heijn

Ook chauffeurs bij vier distributiecentra van Albert Heijn voeren actie. Het gaat om de locaties in Pijnacker, Zaandam, Zwolle en Tilburg. Volgens CNV Vakmensen betreft het een ‘publieksvriendelijke actie, die naar verwachting voor enig oponthoud zal zorgen bij de distributiecentra’. Later op de dag willen de chauffeurs een petitie aanbieden bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.

Cao

Inzet van de actie is een 1-jarige cao met een loonsverhoging van 3 procent. De onderhandelingen tussen de vakbonden en werkgevers in de transport en logistiek liepen eerder dit jaar vast op de looneis van de vakbonden.

Reageer op dit artikel