nieuws

Jumbo past ‘sap’ in webshop aan

Assortiment 2053

Jumbo past ‘sap’ in webshop aan

AMSTERDAM – Jumbo verkoopt in haar webshop niet langer vruchtendranken en nectars onder de categorie ‘sap’.

Tegen deze categorie-indeling had de zelfbenoemde voedselwaakhond Foodwatch een klachtenprocedure bij de Reclame Code Commissie (RCC) lopen.

Beschermde term

Sap is een beschermde term voor producten die voor 100 procent uit vruchtensap bestaan. Veel dranken die door Jumbo verkocht werden in de categorie ‘sap’, bestonden in een aantal gevallen uit suikerwater met vaak maar een kleine hoeveelheid sap. Zo verkocht Jumbo onder de categorie ‘ongekoeld sap’ bijvoorbeeld Jumbo Helder granaatappel acai, een drank met 0,01 procent granaatappelsap en 0,01 procent acaibessensap.

Foodwatch vindt dit misleidend

Foodwatch vindt dit misleidend en had hierover een klacht ingediend bij de RCC. Foodwatch kreeg in eerste instantie geen gelijk van de reclamecommissie, en kondigde aan verder te zullen procederen.

Veranderd in ‘sap, dranken’

Jumbo kiest nu eieren voor haar geld en heeft de webshop toch aangepast. De categorie ‘sap’ is veranderd in ‘sap, dranken’. Zowel Albert Heijn als Plus pasten dit vorige maand al vrij snel aan na de klacht van Foodwatch. Alle drie de klachtenprocedures zijn daarom stopgezet.

Reageer op dit artikel