nieuws

AB Inbev en Keurig werken aan alcohol-Nespresso

Assortiment 2195

AB Inbev en Keurig werken aan alcohol-Nespresso

NEW YORK – Biergigant AB Inbev en koffiemachinemaker Keurig gaan samen werken aan een automaat waarmee mensen thuis in een handomdraai bier, sterke drank, cocktails en mixers kunnen tappen.

Dat melden de twee bedrijven in een persverklaring. Het nieuwe apparaat bevindt zich nog altijd in de onderzoeksfase, er is nog niet eens een prototype beschikbaar. Derhalve is het ook niet duidelijk wat het apparaat precies gaat doen. CNN schrijft echter dat met het apparaat onder meer thuisgebrouwen versies van biertjes als Budweiser en Corona kunnen worden geproduceerd, twee van de grote merken van AB Inbev.

Op zoek naar een nieuw succesproduct

Keurig is vooral bekend in de Verenigde Staten vanwege zijn Nespresso-achtige koffiemachines waarmee met behulp van pods individuele kopjes koffie kunnen worden gezet. De onderneming werd twee jaar geleden overgenomen door een private equity-investeerder voor zo’n 14 miljard dollar, nadat de beurswaarde van Keurig met 70  procent was gekelderd vanwege tegenvallende omzetten. Onder leiding van private equity zoekt de onderneming nu naar een nieuw succesproduct. De samenwerking met de grootste bierbrouwer ter wereld kan dan ook als een belangrijke coup worden gezien.

Voortbouwen op techniek Keurig Kold

Een eerdere poging om nieuwe omzetstromen aan te boren, werd enige tijd geleden al geschrapt. Dat was de Keurig Kold, waarmee consumenten thuis frisdranken konden maken vanuit premixen. Vermoedelijk bouwt het nieuwe apparaat verder op die technologie.

Er is al een Beer Bar voor thuis op de markt

Concurrent SodaStream heeft overigens al een Beer Bar op de markt in enkele landen waarmee mensen op basis van poedermixen zelf een vers biertje kunnen produceren. Voor dit jaar staat verdere uitrol van de SodaStream Beer Bar op het menu. Het apparaat van Keurig en AB Inbev moet echter een veel breder palet aan alcoholhoudende dranken gaan produceren.

Reageer op dit artikel