nieuws

Bol.com haalt vuurwerk van site

Assortiment 1635

Bol.com haalt vuurwerk van site

AMSTERDAM – Bol.com moet per direct stoppen met de verkoop van vuurwerk, omdat dit niet per post mag worden verstuurd.

De webgigant heeft na een vermaning van de Inspectie Leefomgeving en Transport de producten van de site gehaald. ‘Of het nou om sterretjes of mortierbommen gaat, je mag überhaupt geen vuurwerk aanbieden in een postpakket’, zegt de inspectie tegen het AD over de maatregel.

Rookbommen al paar jaar verboden

Via bol.com werden rond de 225 verschillende vuurwerkartikelen verkocht. Dat varieerde van sterretjes en Bengaals vuur tot rookbommen en vuurwerkpakketten. Vuurwerkexpert Ad Nieuwdorp van de politie constateerde bovendien dat de webwinkel vuurwerk aanbood dat verboden is. ‘Er staan ook rookbommetjes op en die zijn al een paar jaar verboden.’

Bijna 15 miljoen artikelen

Bol.com bevestigt in de krant dat een aantal van hun verkooppartners vuurwerkartikelen aanbieden op de site. ‘De verkooppartners en winkeliers kunnen zelfstandig hun assortiment toevoegen aan de website van bol.com’, legt woordvoerder Marjolein Verkerk uit. ‘Met bijna 15 miljoen artikelen in onze winkel zien wij niet altijd direct wat verkooppartners aan assortiment toevoegen via hun verkoopaccount.’

Reageer op dit artikel