nieuws

AH zet rem op verkoop melkpoeder

Assortiment

AH zet rem op verkoop melkpoeder

ZAANDAM – Klanten van Albert Heijn mogen in winkels van de marktleider op dit moment maximaal drie pakken zuigelingenvoeding tegelijk kopen.

De rem op de verkoop is volgens Albert Heijn het gevolg van verhalen in de media over handelaren in melkpoeder die de schappen met melkpoeder zouden plunderen. Die verhalen veroorzaken volgens de supermarktketen ‘hamstergedrag’ bij de klanten. De tijdelijke maatregel is door Albert Heijn begin deze maand ingevoerd.

Jumbo

Eerder dit jaar voerde Jumbo ook een beperking door. ‘Helaas worden de schappen door handelaren regelmatig leeg gekocht, wat storend is voor de vaste klanten van Jumbo. Door deze beperking voorkomt Jumbo lege schappen en teleurgestelde klanten’, zei een woordvoerder van Jumbo half januari tegen Distrifood.nl

Schandaal

In China is na het melamine-schandaal een groeiende vraag naar buitenlands melkpoeder. Handelaren kopen om die reden een groot aantal pakken melkpoeder om ze vervolgens voor veel geld te slijten aan mensen in China. Door het melamine-schandaal van enkele jaren geleden vertrouwen welvarende Chinese ouders de producten in eigen land niet.

Reageer op dit artikel