nieuws

AH weer nominatie Jaarprijs Goede Voeding

Vers 970

AH weer nominatie Jaarprijs Goede Voeding

DEVENTER – Albert Heijn is ook dit jaar weer genomineerd voor de Jaarprijs  Goede Voeding met een private label product. AH won de prijs al de afgelopen twee jaar.

Met de nominatie zit Albert Heijn bij de laatste drie in de strijd om de Jaarprijs Goede Voeding. AH sleepte de nominatie in de wacht met de Biologische fusilli linzen, een verse pasta gemaakt van linzen. De twee andere  genomineerden zijn Zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original en vleesvervanger Mini rode bietenburgers van SoFine.

Vak en publieksjury

De drie  genomineerde producten zij door een vakjury geselecteerd uit 41 inzendingen. Ze zijn onder meer beoordeeld op aspecten zoals innovatie, en suiker en zoutgehalte (gezondheid). Samen met het oordeel van de publieksjury bepaalt de vakjury de uiteindelijke winnaar, meldt Voeding Nu, dat de competitie samen met vakblad VMT houdt.

Kwaliteit

De vakjury was verrast door de kwaliteit van de inzendingen. De ingezonden producten waren over het algemeen ‘gezonder’ dan in de voorgaande jaren. Vijf van de tien best scorende producten waren vleesvervangers, zoals een hybride vlees-groente product van supermarktketen Coop. Een relatief groot aantal inzendingen betrof (semi) plantaardige burgers. Verder viel op dat veel producten minder of geen toegevoegd zout en/of suiker bevatten dan vergelijkbare producten, zonder op smaak in te  boeten.

AH winnaar 2017 en 2018

Albert Heijn won vorig jaar en in 2017 met een private label product de Jaarprijs. Vorig jaar ging de winst naar de verse Pureersoep Pompoen Wortel. Een jaar eerder was de eer voor de producten Courgette-spaghetti, Bloemkoolrijst en Broccoli-rijst, een alternatief voor rijst en pasta. In beide gevallen was AH samen met zijn leverancier Koninklijke Vezet genomineerd.

Stemmen

De winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2019 wordt bekendgemaakt tijdens het Food Future Event dat 9 april plaatsvindt in Nieuwegein. Ook maakt de vakjury, die bestaat uit vertegenwoordigers van media, wetenschap en industrie, bekend welke inzending een eervolle vermelding krijgt. Stemmen kan via de website Voeding Nu waar de drie genomineerde producten uitgebreid worden voorgesteld. Vanaf half maart zullen de genomineerden daar hun product met een filmpje voorstellen.

Zie hier een filmpje met de 41 ingezonden producten:

Reageer op dit artikel