nieuws

Lidl, Aldi en AH halen staleend uit schap

Vers 2099

Lidl, Aldi en AH halen staleend uit schap

AMSTERDAM – Lidl, Aldi en Albert Heijn stoppen volgend jaar met de verkoop van staleenden, meldt Wakker Dier. De verkoop van staleend is daarmee vanaf 2019 verleden tijd.

Discounters Aldi en Lidl en Albert Heijn stappen in 2019 over op vrije-uitloopeenden. Het gaat om Pekingeenden uit Frankrijk. Deze dieren staan op stro in plaats van op roosters en kunnen ook naar buiten. Ook Boon’s Markt, MCD en Nettorama stoppen met de verkoop van staleend.

Ketens reageren op oproep Wakker Dier

De supermarktketens halen de staleend uit het schap na een oproep van Wakker Dier. ‘Het is stuitend dat deze drie supers de feestdagen vieren over de rug van dit eendenleed’, stelde de actiegroep. Wakker Dier wijst erop dat staleenden in Frankrijk met duizenden dicht op elkaar zitten in een dichte stal, zonder frisse lucht en zwemwater. Doordat ze op roostervloeren staan, zouden ze ernstige problemen met hun pootjes kunnen krijgen. Verder zegt de actiegroep dat de snavels van de staleenden worden gekort, om verwondingen en kannibalisme te verminderen.

Reageer op dit artikel