nieuws

Stegeman komt met vleeswaren met groente

Vers 1643

DEVENTER – Vleeswarenproducent Stegeman heeft een nieuwe productlijn gelanceerd, waarbij het vet in vleeswaren voor een groot deel is vervangen door groente.

Stegeman komt met vleeswaren met groente
Stegeman Vollof

De fabrikant doet dit onder de naam Stegeman Vollof. Naar eigen zeggen speelt ze hiermee in op de groeiende behoefte van de Nederlandse consument aan verantwoorde voedingskeuzes die passen bij een evenwichtiger eetpatroon.

Stegeman Vollof in negen varianten

De vleeswaren zijn verrijkt met 30 procent groente en bevatten tot 65 procent minder vet, maar zijn volgens Stegeman net zo smakelijk en makkelijk in het dagelijks gebruik als vergelijkbare reguliere vleeswaren. In eerste instantie gaat het om zes verschillende varianten: boterhamworst, grillworst, gehakt en gelderse gekookte worst, leverworst en filet americain. Vanaf begin 2019 komen daar nog 3 producten bij: palingworst, kookworst en smeerleverworst. De producten zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn filialen en online via AH.nl. In 2019 wordt Stegeman Vollof ook uitgerold naar andere formules.

Pop-up store

Ter introductie van de nieuwe productlijn opent Stegeman van 8 tot en met 10 november in de Foodhallen in Amsterdam de ‘Bammetje Stegeman Vollof’ pop-upstore. Daar kunnen bezoekers zelf ervaren hoe de nieuwe producten op een boterham smaken.

Zie ook: Zwanenberg lanceert Kips vega-worst

Reageer op dit artikel