nieuws

&samhoud wint prijs met Groentegehakt

Vers 765

&samhoud wint prijs met Groentegehakt
Het groentegehakt van &samhoud.

UTRECHT – &samhoud food heeft met zijn product Groentegehakt de ‘Best New Plant-Based Food Award 2018’ gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Protein Summit 2018 in Lille.

Het vegetarische gehakt bestaat voor 62 procent uit groente en is ontwikkeld door 2-Michelinsterrenchef Moshik Roth van restaurant &moshik in Amsterdam.

‘Groei en innovatie in de markt stimuleren’

De Bridge2Food Protein Awards beloont bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe plantaardige en eiwitrijke voedingsmiddelen, om zo groei en innovatie in de markt te stimuleren. Het Groentegehakt’ biedt volgens &samhoud food ‘een bijzonder alternatief voor vlees op basis van groente in plaats van soja. Het is daarnaast een bron van vezels en eiwitten en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak of houdbaarheid.’ Naast &samhoud food werd de plantaardige biefstuk van Vivera en Nestlé met de filet stukjes genomineerd.

Jurylid: ‘lekkerder dan veel vleessnacks’

Jurylid Greg Bonnefin (Group Director Newly Weds Foods Ltd, Thailand) zei over het Groentegehakt: ‘Dit product heeft een natuurlijke smaak en is een breed toepasbaar en eenvoudig concept. Het groentegehakt is lekkerder dan veel vleessnacks in de huidige markt. &samhoud food brengt daarmee met iets bijzonders meer ambitie in de categorie. Door gebruik te maken van tomaat wordt echt onderscheid gemaakt voor een goed product, geweldig!’

&samhoud ontstaan vanuit restaurant

&samhoud food is ontstaan vanuit 2-Michelinsterren restaurant &moshik, de proeftuin voor de voedselinnovaties van &samhoud food. Het restaurant is opgericht door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud. &samhoud bestaat verder uit &samhoud consultancy, &samhoud media en &ranj met vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Keulen en Kuala Lumpur.

Reageer op dit artikel