nieuws

Albert Heijn maakt werk van stokbroden

Vers 5776

Albert Heijn maakt werk van stokbroden

ZAANDAM – Albert Heijn heeft een aantal nieuwe producten geïntroduceerd binnen het assortiment stokbroden.

Het gaat om stokbroden die in de winkel worden afgebakken. Zo heeft Albert Heijn het assortiment baguettes uitgebreid. Naast de Franse baguette is er nu ook een speltbaguette en een desembaguette wit.

Rustieke stokbroden

Daarnaast introduceert Albert Heijn rustieke stokbroden (wit, -meergranen en -boulogne). ‘Doordat we gebruik maken van desem en de broden bakken op de vloer van de steenoven, krijgen ze een krokantere korst en een luchtige structuur’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh.

Kwaliteit stokbroden verbeterd

Verder is de kwaliteit van het stokbrood wit en bruin verbeterd. ‘We gebruiken nu voordeeg, waardoor het brood een luchtigere structuur krijgt. Ook wordt het brood in onze bakkerij voortaan iets heter afgebakken, met een krokantere korst als resultaat.’

Nieuw houthakkersbrood

In de XL-winkels introduceert Albert Heijn een zogeheten houthakkersbrood. Dit is een groot stokbrood dat met de hand is gevormd. Volgens Aspeslagh springt Albert Heijn met de nieuwe producten in op de groeiende vraag naar kleinere hoeveelheden en meer variatie.

Reageer op dit artikel