nieuws

Bio-recall bij Ekoplaza en Lidl

Vers 5828

Bio-recall bij  Ekoplaza en Lidl
Recall door Lidl van Golden Sun Bio Organic Amaranth

VOORBURG – De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten bepaalde (biologische) producten van Udea/Ekoplaza en Lidl niet te consumeren.

Lidl waarschuwt zijn klanten om het biologische graanproduct Golden Sun Bio Organic Amaranth niet te consumeren omdat dit een gevaar voor de gezondheid oplevert. Bij een periodieke kwaliteitscontrole is de salmonellabacterie aangetroffen. Deze bacterie kan onder meer een ernstige darmaandoening (Salmonellose) veroorzaken.

Recall voor alle houdbaarheidsdata

De recall betreft Golden Sun Bio Organic Amaranth in een 500 gramsverpakking met de EAN 20759773. Alle houdbaarheidsdata worden teruggeroepen. Klanten worden opgeroepen het product naar de winkel terug te brengen. Ze krijgen het aankoopbedrag terug.

Vegetarische hamburger

Bio-leverancier Udea roept de Winterburger (bestelnummer 3371) van La vie est belle terug. De vegetarische hamburger wordt onder meer bij Ekoplaza verkocht. De leverancier heeft de biologische winkelketen/groothandel gewaarschuwd dat er harde stukjes plastic in de vleesvervanger kunnen zitten. Die kunnen letsel veroorzaken, staat in de waarschuwing.

Recall vegetarische hamburger van La vie est belle

Recall vegetarische hamburger van La vie est belle

Retour winkel

Het betreft de Winterburger van La vie est belle in een verpakking van 2 x 90 gram met houdbaarheidsdata 14-3-2018, 21-3-2018 en 28-3-2018. Allen hebben lotcode 010218 en streepjescode 5425003194801. Producten kunnen worden teruggebracht naar de winkel.

Waarschuwingen NVWA

De NNVWA publiceerde dit jaar al 91 documenten op zijn pagina met veiligheidswaarschuwingen, waarvan 20 onder de noemer Belangrijke veiligheidswaarschuwing waarbij een gevaar bestaat voor de (volks)gezondheid.

Reageer op dit artikel