Panel

Winkeliers PanelAls u ook lezer bent van het vakblad Distrifood dan bent u al van ons gewend wekelijkse de resultaten vanuit het Winkelierspanel als benchmark gepresenteerd te krijgen. Distrifood.nl gaat het Winkelierspanel online verder uitrollen en biedt u straks nog meer interessante cijfers en onderwerpen.

Maandelijks onderzoek

Tabel WinkelierspanelDistrifood Winkelierspanel is het online onderzoek onder supermarktondernemers. Winkelierspanel.nl stelt vragen aan ondernemers over onder meer assortiment, personeel, financiën, marketing en bedrijfsvoering. Maar ook gegevens die een benchmark vormen voor u als ondernemer. De uitkomsten geven een reëel beeld van de stand van zaken in de branche. Gebruik deze kennis om uw beleid aan te scherpen!

Onderzoeksresultaten

De onderzoeksresultaten worden maandelijks gepubliceerd in Distrifood, hét onafhankelijke nieuwsblad voor supermarkten. En straks dus ook online nog meer relevante informatie. Voor panelleden is er binnenkort een speciaal onderzoeksrapport beschikbaar waarin de uitkomsten van het onderzoek kunt teruglezen. Bovendien kunnen panelleden straks op elk gewenst moment cijfers (omzetten, bezoekersaantallen en gewerkte uren) per week of per maand met elkaar kan vergelijken. Daarvoor ontvangen zij een unieke inlogcode.

Panelsamensteling

Het Winkelierspanel is een representatieve afspiegeling van de markt supermarkten in Nederland. Het panel telt ruim 400 panelleden, die qua vvo en formule marktconform verdeeld zijn.

VVO Percentage
Minder dan 500 m² 18%
500 – 1000 m² 27%
1000 – 1500 m² 30%
1500 – 2500 m² 18%
Groter dan 2500 m² 8%

 

 

 

 

 

Formule Percentage
AH 19%
Superunie 54%
Schuitema 13%
Super de Boer 12%
Anders 2%