Met aviko thuis uit eten

Vanaf week 47 komt Aviko met een nieuw product in de premium lijn met Gratins: Aviko Aardappel Quiche. Opnieuw een product dat gemakkelijk is in het gebruik.

Aviko Aardappel Quiche bevat net als de Gratins handige porties. Een verpakking van 400 gram bevat 8 voorgesneden puntjes, eenvoudig te bereiden in de oven. De Quichepuntjes zijn gemaakt van aardappelsnippers, ei, ui en bechamelsaus. Consumenten kunnen met Aviko Aardappel Quiche eens een andere aardappelcomponent gebruiken bij het samenstellen van een feestelijke maaltijd.

Aardappel_Quiche_klein‘Uit eten bij je thuis’ is een belangrijke trend. Consumenten gaan steeds meer thuis culinair aan de slag in de keuken in plaats van uit eten te gaan. De economische crisis heeft deze ontwikkeling alleen maar aangewakkerd want het is goedkoper dan buiten de deur eten. Dat betekent ook dat de verkoop van luxe maaltijdproducten niet altijd te lijden heeft onder de economische crisis. Dat ziet ook Aviko aan de ontwikkeling van haar Aardappel Gratins. Los van de enorme verkooppiek met kerst en pasen kent de omzet per periode een stijgende trend.

grafiek_omzet_gratinsEr zijn in vriesverse aardappelproducten relatief weinig premium producten verkrijgbaar. Consumenten op zoek naar inspiratie en variatie, vinden in Aviko Gratins en Quiche lekkere en feestelijke producten die bovendien waarde toevoegen aan de categorie. Traditioneel is de decembermaand een periode waarin consumenten op zoek gaan naar luxe, culinaire producten. Aviko Aardappelgratins laten dan een grote omzetpiek zien en een soortgelijke piek is ook te verwachten bij Aardappel Quiche. Het advies is de producten tijdig in het assortiment te hebben om zo optimaal te profiteren. Ondersteuning in december door sampling en sponsoring van Piet’s weerbericht op TV.