artikel

Wijnkopers zijn kuddedieren

Home

Wijnkopers zijn kuddedieren

Mensen die wijn kopen in een supermarkt, kiezen veiligheidshalve vaak voor een fles van een schap dat al bijna leeg is. Dat doen ze omdat ze aannemen dat het wel lekkere wijn moet zijn, anders waren er niet zoveel flessen van verkocht. Dat is de conclusie van een onderzoek van marktdeskundige Erica van Herpen van […]

Mensen die wijn kopen in een supermarkt, kiezen veiligheidshalve vaak voor een fles van een schap dat al bijna leeg is. Dat doen ze omdat ze aannemen dat het wel lekkere wijn moet zijn, anders waren er niet zoveel flessen van verkocht. Dat is de conclusie van een onderzoek van marktdeskundige Erica van Herpen van de Wageningen Universiteit. Uit haar experimenten is bovendien gebleken dat mensen wijn die bijna is uitverkocht, ook nog eens beter vinden dan andere.

Reageer op dit artikel