nieuws

Spar University kijkt naar warme maaltijden

Formules 1519

Spar University kijkt naar warme maaltijden

BUNNIK – Spar University denkt na over het aanbieden van warme maaltijden voor directe consumptie.

Dat zegt Kyra van Elswijk namens de formule. ‘Onze huidige winkels zijn daar nu niet op ingericht. Het duurt zeker 2 tot 2,5 jaar voordat we ermee kunnen uitbreiden, maar we kijken met een inspiratiegroep van Spar naar de mogelijkheden.’ Bij de formats Spar City en Express worden nu al warme pizza’s en pancakes bereid op de winkelvloer.

‘Minimaal versbelegde broodjes’ bij Spar University

Voor de winkels waar het aanbieden van warme maaltijden tegen die tijd niet haalbaar is, bijvoorbeeld door de oppervlakte, wil de studentenformule ‘minimaal versbelegde broodjes aanbieden.’ Over beide concepten is Spar University naar eigen zeggen in gesprek met de universiteiten, andere foodpartijen op de campus en Spar Nederland.

Spar University komt terug op saladebarconcept

De vraag naar warm eten is bekend na zeven campustalks; gesprekken met studenten en winkelteams over ‘de perfecte winkel’. De talks zorgen er ook voor dat de formule terugkomt op het saladebarconcept, iets wat ‘dit jaar’ op de Hogeschool Utrecht werd verwacht. Studenten winkelen snel en daarom is het lastig om zo’n bar netjes te houden, aldus Van Elswijk.

‘Food bowl’

‘Wel is de vraag er naar meer voedzame salades én naar salades in kleinere porties’, aldus Van Elswijk. ‘Die vragen liggen nu bij de categoriemanager. Ook blijkt uit onderzoek door een Spar University-stagiair dat een ‘food bowl’ de moeite waard is om te testen. ‘Klanten krijgen dan een basissalade, waarna een medewerker er naar wens bepaalde toppings en dressings bij uitschept. Dit zou bijvoorbeeld in twee portiegroottes kunnen worden aangeboden.’ Het onderzoeksresultaat is nog maar net bekend, dus er zijn volgens Van Elswijk nog geen concrete data of locaties bekend waarop dit wordt getest.

Bezorging tot aan de collegezaal

Een andere pilot die ‘op de roadmap’ staat voor 2019, is bezorging tot aan de collegezaal. Hiervoor gaat een stagiair voor Spar University de behoeftes op de campus verder onderzoeken. ‘Dit is niet iets wat we zomaar gaan uitrollen, er zijn nog veel vragen en ideeën bij ons en bij de app-ontwikkelaar’, zegt Van Elswijk. ‘We willen wel dit jaar het onderzoek hebben afgerond, verder hebben we onszelf geen deadline gesteld. We moeten onder andere goed overleggen met het winkelteam ter plekke, weten wat zij willen.’ De kans is groot dat de pilot in Rotterdam zou plaatsvinden, omdat het oorspronkelijke idee daar vandaan komt.

Reageer op dit artikel