nieuws

Coop houdt 1000 gratis EHBO-cursussen

Formules 906

Coop houdt 1000 gratis EHBO-cursussen

VELP – Coop heeft de afgelopen anderhalf jaar genoeg geld ingezameld om duizend gratis EHBO-cursussen te kunnen organiseren. Klanten kunnen zich binnenkort inschrijven bij een geselecteerde Coop-supermarkt in de buurt.

De activiteit vindt plaats via het Coop Rode Kruis Fonds, waarmee al sinds 2015 geld wordt ingezameld. Volgens Coop passen de gratis cursussen precies bij wat het supermarktbedrijf wil zijn. ‘Als coöperatie staat Coop midden in de maatschappij. We willen klanten niet alleen geweldige supermarkten bieden, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt’.

Coop verdubbelt opbrengst van acties

Het Coop Rode Kruis Fonds zamelt op verschillende manieren geld in voor projecten die bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Dit gebeurt onder meer door statiegeldacties. Hans Stapel, Manager Coöperatiezaken: ‘Coop verdubbelt de opbrengst van deze acties. Zo maken we samen ’t verschil. Wij zijn er trots op dat alle donaties en inspanningen nu duizend EHBO-cursussen hebben opgeleverd.’

EHBO-cursussen vanaf het najaar

De cursussen worden komend najaar gegeven. Coop heeft voor klanten die hun interesse willen laten blijken een speciale pagina neergezet op zijn website. Het supermarktbedrijf blijft geld inzamelen voor het fonds. ‘We gaan nu geld inzamelen om bij alle winkels die nog geen AED hebben een buurtAED te realiseren. Daar­mee maken we onze buurt nog veiliger. Want met een AED red je levens.’

Reageer op dit artikel