nieuws

Odin voegt 1000 producten toe

Formules 1980

Odin voegt 1000 producten toe
Odin Breda. Foto: Google Streetview

GELDERMALSEN – Biologische foodcoöperatie Odin breidt het assortiment kw en non-food uit met ongeveer 1000 producten.

Odin geeft als reden de toenemende vraag van groothandelsklanten naar nog meer bekende biologische merkproducten. Om plaats te bieden aan het nieuwe assortiment breidt Odin het distributiecentrum in Marum (Groningen) uit met 1500 m2. De eerste nieuwe producten worden in augustus uitgeleverd. De uitbreiding van het assortiment vraagt een flinke extra voorraadfinanciering. Odin producten worden in meer dan 450 verkooppunten door heel Nederland en België verkocht. Odin heeft 23 eigen winkels, een groothandel met distributiecentra in Geldermalsen en Marum en een bezorgdienst.

Leden financiëren mee

Odin vraagt zijn 8900 leden om tijdens de opstartfase een deel van de voorraad mee te financieren via een kortlopend voorraadfonds. Leden kunnen €1000 of een veelvoud daarvan inbrengen in het fonds. Na een looptijd van 1 jaar wordt de inleg met 4 procent rente uitbetaald. ‘Memberfunding van zakelijke activiteiten past helemaal bij onze filosofie’, zegt Merle Koomans van den Dries, directeur Odin, in een persbericht. ‘Het maakt ons minder afhankelijk van banken en onze leden krijgen een eerlijk en ecologisch rendement.’

Puntensysteem en participaties

Ledenfinanciering behoort duidelijk tot het Odin foodcoop model aldus de organisatie. ‘Zo bevat het langlopende Odin Voorraadfonds op dit moment €1,3 miljoen. Het fonds voor de fusie met De Nieuwe Band heeft €330.000 opgebracht. De inschrijving daarvoor is inmiddels gesloten. Odin zet ook andere alternatieve financieringsvormen in om zijn bedrijfsvoering te financieren, zoals een puntensysteem en participaties.’ Klanten kunnen meer informatie krijgen en inschrijven via Odin.nl.

 

Reageer op dit artikel