nieuws

Sligro Food neemt De Kweker helemaal over

Formules 13518

Sligro Food neemt De Kweker helemaal over
Foto: ANP

VEGHEL – Sligro Food Group neemt de aandelen van Wheere BV over. Daarmee wordt Sligro eigenaar van levensmiddelengroothandel De Kweker, Vroegop AGF en transportbedrijf LAJ Duncker.

Dat heeft het voormalige moederbedrijf van Emté vanmorgen bekendgemaakt. Het is niet voor het eerst dat beide partijen zaken doen. Drie jaar geleden nam Sligro al de groothandelsactiviteiten van De Kweker in Purmerend en op Texel over. De overname versterkt de positie van Sligro in Amsterdam sterk. De Kweker is met een zelfbedieningsgroothandel gevestigd op het Food Center Amsterdam en beschikt over twee bezorgservicegroothandels in Amsterdam. Daarmee zette het bedrijf in totaal in 2018 €131 miljoen om.

Vroegop AGF gaat direct weer in verkoop

De zelfbedieningsgroothandel blijft de huidige activiteiten voortzetten onder de naam De Kweker. De bezorgactiviteiten worden geïntegreerd in de operatie van Sligro in Amsterdam. Transportbedrijf LAH Duncker biedt Sligro Food Group de mogelijkheid voor het eerst een deel van zijn transport in eigen beheer te gaan doen. Voor Vroegop AGF geldt dat deze tak niet past in de focus van Sligro en verlieslatend is. Na afronding van de overname gaat Sligro derhalve op zoek naar een koper voor de agf-groothandel.

Marktaandeel Sligro groeit door overname met 1,5 procent

Hoeveel Sligro betaalt voor de overname wordt niet bekendgemaakt. Het marktaandeel op de markt voor foodservice neemt door de transactie met 1,5 procent per jaar toe. Koen Slippens van Sligro: ‘Met de overname  gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Een prachtig bedrijf met een sterke positie in de stad Amsterdam. Daarnaast biedt De Kweker ook de nodige elementen die wij kunnen toepassen bij Sligro zelfbedieningsgroothandels in andere grote steden. Dus stap voor stap op weg naar een mooie mix van de sterke onderdelen van beide formules, waarbij we zuinig zullen zijn op de unieke positie op de Amsterdamse groothandelsmarkt.’

Beste kans om positie De Kweker door te geven

Ook de topman van Wheere, Pieter Vroegop is blij met de transactie. ‘Door de verkoop aan een sterke partij die Sligro is, met het voornemen van Sligro om maximaal gebruik te maken van de sterke elementen van de Kweker, is de beste kans geschapen haar opgebouwde positie door te geven. De klanten op het Food Center zullen daardoor op dezelfde wijze bediend blijven. Tevens is de werkgelegenheid hiermee het beste gediend.’

Reageer op dit artikel