nieuws

Emté Goor wordt toch geen Jumbo

Formules 11473

Emté Goor wordt toch geen Jumbo
Foto van een vestiging van Emté Foto: Archief Herbert Wiggerman

GOOR – Het filiaal van Emté in Goor wordt geen filiaal van Jumbo. Welke formulenaam er straks wel op de gevel prijkt, is nog ongewis.

Het Emté-filiaal in winkelcentrum De Whee in Goor, dat naar de Jumbo-formule omgebouwd zou worden, is overgenomen door Frank Bannink. Dat bevestigt de 34-jarige ondernemer die tot januari dit jaar een Attent in het nabije Barchem uitbaatte. Hij bevestigt tevens dat de formulenaam Jumbo definitief niet op de gevel komt. ‘Daar heb ik het personeel vorige week over ingelicht. Die leefden al te lang in onzekerheid nadat de verbouwing van hun winkel tot twee keer toe is uitgesteld. In principe gaan ze straks mee naar een nieuwe formule. Vanaf volgende week ga ik individuele gesprekken met ze voeren.’

Nieuwe formule nog onbekend

Dat Jumbo afziet van de winkel in Goor, is  niet onlogisch. Multi-franchisers Tijn en Niek Leussink baten daar al een circa 2400 vierkante meter grote Jumbo uit. Welke formulenaam er straks wel op de gevel prijkt, kan Bannink niet zeggen. Hij volgde eerder de zogenoemde Hoger Supermarkt Management-opleiding van Coop. Die formule ligt dan voor de hand, maar Coop ontkent vooralsnog dat de winkel naar de formule overgaat. Plus, zonder vestiging in Goor, zou ook een optie kunnen zijn. Bannink wil niets bevestigen noch ontkennen. ‘Ik ben samen met een adviseur aan het onderzoeken welke formule het gaat worden. Dat is afhankelijk van de formule en de investering die ik moet doen. Meer kan ik er nu echt niet over zeggen. Volgende week weet ik meer.’

Tijdelijk sluiten

De Emté-formule houdt op 1 juni op te bestaan. Dan moeten alle winkels zijn omgebouwd naar hetzij Jumbo hetzij Coop. Bannink verwacht tegen die datum de winkel in Goor tijdelijk te moeten sluiten. ‘ Ik denk niet dat we voor die tijd al naar een nieuwe formule zijn verbouwd. Dat vergt, door gesprekken met bouwers en leveranciers, meer voorbereidingstijd dan we nu hebben.’

Zeeuwse Emté ook geen Jumbo

Eerder werd al bekend dat de Emté-vestiging in Kloosterzande niet als Jumbo zou verdergaan zoals was beoogd. De winkel van ondernemer Erwin Schakelaar gaat onder Plus-vlag verder, liet de ondernemer via Facebook weten.  In eerste instantie na een provisorische verbouwing halverwege mei die wordt gevolgd door een grote verbouwing in september.

 

Reageer op dit artikel