nieuws

Spar University start vers-pilot

Formules 3111

Spar University start vers-pilot

UTRECHT – Spar University start volgende week met een vernieuwde vers-aanpak. In de aanpak is meer ruimte voor verse producten en minder voor kw. Pilot is de vestiging in Utrecht.

In de pilotwinkel op de HU zullen gezonde en verse producten breed worden gepresenteerd waaronder vers belegde broodjes, vers getapte yoghurt, verse smoothies en biologische soepen. Ze worden ook zoveel mogelijk in het zicht bereid. Verder worden studenten verleid tot de gezonde aankoop door ‘de optimale presentatie van fruit, wraps, poké bowls, sushi en vegetarische snacks.’ Spar: ‘Door deze versproducten dominant in de routing te plaatsen, zijn het aantal KW-producten teruggebracht van ongeveer 350 naar 50 artikelen.

Frikandelbroodje blijft

Binnen de 50 artikelen is natuurlijk ook ruimte voor de ‘eat better tomorrow’ -artikelen, oftewel, de ‘guilty-pleasure momentjes’ die studenten soms hebben tijdens het studeren. Uit de gesprekken en Blije Klanten Scores (enquêtes) kwam zeker ook naar voren dat deze (veelal) hardlopers niet mogen ontbreken. Te denken valt aan een frikandelbroodje of roomboter croissant. Maar ook de vegan repen, de vegan falafel maaltijdsalade en de speltcrackers ontbreken hier niet in, als wel een uitgekiend gluten- en lactosevrij assortiment. Later dit jaar zal Spar University ook op de HU in Utrecht een pilot starten met een ‘saladebar-concept’ waar wordt getest of klanten zelf verse salades willen opscheppen en/of samenstellen.

Uitrol naar de andere winkels

Op basis van de uitkomsten zal SPAR university haar formule verder doorontwikkelen en dit uitrollen over haar andere acht winkels. Spar University: ‘Met name liggen er binnen ‘new retail’ uitdagingen op het gebied van verse en gezonde lunch producten en het aanbod na 16.00 uur, oftewel de avondmaaltijd-invulling.’ De formule heeft als doel om 35% van haar assortiment gezond en/of duurzaam te hebben.

Foto's

Reageer op dit artikel