nieuws

Topman Van Eerd wil Jumbo ‘ontgelen’

Formules 14283

Topman Van Eerd wil Jumbo ‘ontgelen’

NIJMEGEN – Jumbo topman Frits van Eerd wil de formule ‘ontgelen’. In letterlijke zin komt de kleur geel minder prominent in de winkel. Ook de Emté-teams gaan niet door ‘de gele wasmachine’.

Jumbo-topman Frits van Eerd deed zijn uitspraken over het ontgelen van de formule bij de opening van Jumbo in de Nijmeegse wijk Hatert. Het is de eerste Emté die als Jumbo openging. ‘Wij hebben in deze winkel de formule al wat meer ‘ontgeeld’’, aldus Van Eerd. ‘Op een gegeven moment kwam ik onze winkel binnen en zag ik alleen nog maar geel. Op de pilaren, op de koelingen, overal.’ In Hatert bijvoorbeeld zijn de Zeven Zekerheden nu op een roomwitte achtergrond geplaatst, subtiel maakt de formule daarmee een kwaliteitsslag.

Meer luisteren naar de bestaande winkelteams

Het ontgelen vindt ook plaats op een ander vlak, aldus Jumbo-directeur Theo Willemse in de Hatert-Jumbo. ‘Wij luisteren bij de overname van Emté meer dan vroeger naar de bestaande winkelteams en proberen op die manier de trots en de sterke punten van de vestigingspunten overeind te houden.’ Deze aanpak is een trendbreuk met de ombouwstrategie van Super de Boer en C1000. De winkelteams gingen toen naar Veghel om ‘door de gele wasmachine’ te gaan. Ze kregen tekst en uitleg waar Jumbo voor staat.

De juiste verhouding tussen geel en groen zoeken

Het benadrukken van lokale sterke punten van de Emté-winkels is belangrijk voor Jumbo, met name op locaties waar de vroegere Emté concurreert met een Jumbo-vestiging. Willemse: ‘De Emté-teams hebben de Jumbo in de nabijheid altijd als concurrent gevoeld. Dan is omschakelen naar ‘geel’ niet vanzelfsprekend. Wij luisteren dus goed. Wij zoeken de juiste verhoudingen tussen geel en groen (de kleur van Emté, red.).’
Desgevraagd zegt topman Van Eerd niet uit te sluiten dat er nog Emté-winkels worden afgestoten. Er circuleert een getal van 20. Van Eerd ontkent het cijfer. ‘Ik kan het niet zeggen. Je koopt de winkels om ze te houden. Maar in de loop van een proces kun je tegen zaken oplopen, waardoor je een winkel toch moet afstoten.’

Alle plattegronden lopen via het bureau van Frits van Eerd

De topman benadrukt ook de andere aanpak bij integratie van de Emté-teams. ‘Alle plattegronden van ombouw lopen via mijn bureau. Ook in deze winkel in Hatert had ik nog ettele tonnen meer kunnen investeren. Uiteindelijk gaat het om de mensen. Die maken het verschil.

Lees ook: Fotorepo: Jumbo Hatert eerste omgebouwde Emté

Ander Jumbo-nieuws: Jumbo lanceert radiozender Jumbo Radio

Reageer op dit artikel