nieuws

Hoogvliet breidt samenwerking met Jinc uit

Formules 1587

Hoogvliet breidt samenwerking met Jinc uit

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet is voor het tweede jaar op rij een samenwerking aangegaan met non-profitorganisatie Jinc.

Jinc wil kinderen die in kansarme omgevingen opgroeien de kans geven op een betere toekomst. De organisatie werkt daarvoor samen met het bedrijfsleven en het onderwijs. Daarom worden er dagen georganiseerd waarop kinderen leren solliciteren, kennis maken met verschillende beroepen en ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talenten past.

Vorig jaar eerst Jinc-pilot

Vorig jaar was Hoogvliet voor het eerst één van de bedrijven die samenwerkte met Jinc. In dat kader ontvingen bij wijze van pilot vier Hoogvliet-vestigingen in Den Haag (Leyweg, Forellendaal, Scheveningen en Theresiastraat) groepjes leerlingen van middelbare scholen. De scholieren liepen een zogeheten bliksemstage in de supermarkten. Hierbij werden ze rondgeleid en hielpen ze vervolgens mee met vakkenvullen, achter de kassa en het beoordelen van een schap aan de hand van een schappenplan. Ook gaven de Hoogvliet-supermarktmanagers sollicitatietrainingen op scholen.

Uitbreiding naar regio Utrecht

Volgens Hoogvliet is de pilot met Jinc succesvol verlopen. Daarom zal het initiatief worden uitgebreid naar een aantal Hoogvliet-vestigingen in de regio Utrecht.

Reageer op dit artikel