nieuws

Lidl-producten in receptenvideo’s Tasty

Formules 2114

NECKARSULM – Lidl laat zijn producten voorbijkomen in de online Tasty-kooktutorials. Het hoofdkanaal van Tasty heeft op Facebook alleen al 95 miljoen fans.

Lidl-producten in receptenvideo’s Tasty

Het eerste recept van Lidl is begin deze maand op het Franse Facebookaccount geplaatst, meldt Gondola. In de video zijn de producten en het logo van de discounter duidelijk in beeld gebracht. In iets meer dan twintig dagen tijd heeft het filmpje 1 miljoen views, 4600 shares en 4200 likes.

Lidl op lokale Tasty-kanalen

In eerste instantie richt Lidl zich op de Tasty-kanalen in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië. De kans is echter groot dat ook in Nederland veel consumenten het barbecuerecept met aardappel in aluminiumfolie hebben gezien. Zonder de lokale pagina’s meegerekend, zoals Tasty Miam in Frankrijk en Proper Tasty in de UK, telt Tasty zo’n 95 miljoen volgers.

Lidl wil creatieve consument

Tasty, onderdeel van BuzzFeed, gaat regelmatig samenwerkingen aan met merken die in de recepten naar voren komen. Lidl zal ook in september en december voorbijkomen in de online video’s. Volgens de Franstalige website van de discounter is het doel van de samenwerking met Tasty om consumenten aan te moedigen creatief om te gaan met hun voeding.

Lees ook: Lidl lanceert eigen product pitch

Reageer op dit artikel