nieuws

’t Verswarenhuys sluit vestiging in Schijndel

Formules 693

’t Verswarenhuys sluit vestiging in Schijndel

SCHIJNDEL – De vestiging van formule ’t Vershuys in Schijndel sluit komende zaterdag de deuren. Daarmee blijft nu alleen nog de winkel in vershal ’t Strijp in Eindhoven over.

Dat meldt Brabants Dagblad. De vestiging in Schijndel opende in 2015 de deuren onder leiding van oud-C1000-ondernemer Marcel van Hoof. ’t Verswarenhuys opende eind 2011 in Beek en Donk de eerste winkel, waar op ruim 500 vierkante meter uitsluitend verse producten, zoals brood, vlees, agf, vleeswaren, kaas en noten en chocolade, werden verkocht. A-merken ontbraken en het kw-assortiment was uitsluitend biologisch. Voormalig Superunie-directeur Frans Fredrix, die als adviseur bij het project is betrokken, beschreef de formule enkele jaren geleden als een concept om het ‘gat op te vullen tussen supermarkt en speciaalzaak.’

Oorspronkelijk door broers Van Laarschot

De formule was het initiatief van de broers Van Laarschot. Hun winkel in Beek en Donk opereert inmiddels weer onder eigen naam. Enkele jaren geleden deden zij de formule over aan Ruud van Oers, die het concept alsnog wilde gaan uitrollen. De winkel brengt in deze omvang onvoldoende op, zo meldt ’t Verswarenhuys op Facebook. ‘Naast de winkel in Schijndel is er een Verswarenhuys in de Eindhovense vershal op Strijp-S. Daar komt het winkelconcept wél goed tot zijn recht’, zegt Van Oers in de krant.

Deel activiteiten voortgezet bij lokale Plus

De activiteiten van de formule verdwijnen niet helemaal uit Schijndel. Van Oers heeft met Plus Eijkemans van supermarkt Plus afgesproken dat zijn supermarkt volgende week begint met de verkoop van ‘brood zoals vroeger’, van ’t Verswarenhuys. Ook neemt de supermarkt de verse loempia’s van ’t Verswarenhuys op in het assortiment. Plus neemt tevens enkele personeelsleden over. Anderen gaan mee naar de vestiging van de formule in Eindhoven.

Zie ook: Verswarenhuys opent tweede vestiging

Reageer op dit artikel