nieuws

Ekoplaza doopt zichzelf gifvrij

Formules 1028

Ekoplaza doopt zichzelf gifvrij

AMSTERDAM – Ekoplaza doopt zijn 75 winkels om tot gifvrije supermarkten, naar eigen zeggen de enige in Nederland.

De 75 winkels worden woensdag met een gifvrij ontbijt in het filiaal van Ekoplaza aan de Marathonweg in Amsterdam’ omgedoopt tot gifvrije supermarkten. ‘Tijdens dit ontbijt geeft directeur van Ekoplaza, Erik Does, het startschot voor een gifvrij tijdperk. En kondigt hij bijzondere nieuwe ontwikkelingen aan’, aldus Ekoplaza. ‘In tijden waar mensen steeds meer twijfelen over de kwaliteit van hun eten en steeds beter voor zichzelf en hun omgeving willen zorgen, vinden wij het belangrijk om consumenten helder en juist te informeren. En de food- en retailsector te triggeren actie te ondernemen om hun aanbod steeds een beetje meer gifvrij te maken’, aldus de keten.

Paneldiscussie

Het ontbijt wordt gepresenteerd door tv-presentator Harm Edens, bekend van tv-programma Dit Was Het Nieuws. Hij zal kort het podium bieden aan een gezelschap van experts, politici en BN’ers, die ook aanschuiven aan dit eerste gifvrije ontbijt. Dit zijn onder meer duurzaamheidsconsultant én activist Maurits Groen, toxicoloog Henk Tennekes, Bastiaan van Schaik, Floortje Dessing, gezondheidsexpert Ralph Moorman, planteneter Boele Ytsma, weervrouw Helga van Leur, politici en partners.

Ekoplaza wil ook plasticvrij

Eerder dit jaar kondigde Ekoplaza aan zo snel mogelijk plasticvrij te willen worden. Kwaliteitsmanager Steven IJzerman wilde geen streefdatum noemen maar zei daarover in overleg te gaan met leveranciers. ‘Onze ambitie is om in 2018 het grootste gedeelte van onze huismerken te ontdoen van plastic. Rond 60 procent van de huismerken zit inmiddels geen plastic meer. We willen daarnaast leveranciers van A-merken duidelijk maken dat ze bij ons hoger in de pikorde komen als ze met ons meegaan in die gedachte.’ Daarnaast opende de keten een pop-upstore met daarin een verpakkingsvrij schap en sloot zich aan bij de Statiegeldalliantie die pleit voor statiegeld op kleine petflesjes en blikjes.

Reageer op dit artikel