nieuws

Lidl op de bres voor bijen

Formules 2368

Lidl op de bres voor bijen

HUIZEN – Lidl komt in actie voor het behoud van bijen. Vanaf maandag 16 april kunnen klanten van de supermarkt hun statiegeld doneren aan de bij.

Het geld dat wordt ingezameld komt ten goede aan bij-vriendelijke bomen verspreid over het land.

Nationale bijentelling

Verder roept Lidl haar klanten op om mee te doen aan de nationale bijentelling op 21 en 22 april. De bijen worden geteld, zodat wetenschappers een nog beter inzicht krijgen in de trends van bijenpopulaties.

Nederland Zoemt campagne

Het gaat niet goed met de populatie van wilde bijen. ’80 procent van de eetbare gewassen zijn afhankelijk van de bestuiving door bijen en andere insecten’, aldus Marlijn Simons-Somhorst van Lidl Nederland. ‘We zijn trots op ons groente en fruit maar als we niets doen komen er lege schappen. Samen met onze leveranciers, klanten en partners van de Nederland Zoemt campagne springen we in de bres voor dit belangrijke insect.’

Groente en fruit van Hollandse bodem

Lidl heeft in 2016 het initiatief genomen tot het plan ‘Duurzame inkoop: Groente en Fruit NL’ om samen met groente en fruit leveranciers stappen te zetten op het gebied van duurzame teelt. Alle leveranciers die groente en fruit van Hollandse bodem aan Lidl leveren hebben zich aan het plan gecommitteerd. De samenwerking is gebaseerd op lange termijn relaties, dialoog en een continue verbetercyclus. Adviesbureau CLM ondersteunt Lidl en de leveranciers bij het verduurzamings-proces. Simons-Somhorst: ‘We zien dat er volop initiatieven worden genomen om de milieu-impact van de teelt te verbeteren. We zijn tevreden met deze positieve resultaten en kunnen nu gerichter toewerken naar de doelstelling voor 2020 en daarmee onze klanten een nog duurzamer aanbod bieden.’

Zie ook: Jumbo gaat bijen helpen

Reageer op dit artikel