nieuws

Mijlpaal voor Spar: 25e Spar Express

Formules 2745

Mijlpaal voor Spar: 25e Spar Express
Spar Express langs de A9 in Heemskerk. Foto: Sebastiaan Rozendaal

KROMMENIE – Spar heeft vandaag (vrijdag) de deuren geopend van de 25e Spar Express bij een Texaco-tankstation.

De 25e winkel van gemaksformule Spar Express is gevestigd in Krommenie-Zuid.

Uitrol Spar Express in december aangekondigd

Spar en de EG Group (in Nederland exploitant van Texaco) bereikten eind 2017 overeenstemming over het ombouwen van alle winkels bij Texaco tankstations naar Spar Express-vestigingen. Toen werd ook bekend dat de uitrol snel zou gaan: per week gaan er sinds december zo’n twee winkels open, overal door het land. Naar verwachting zijn begin 2019 alle 130 vestigingen omgebouwd. Afhankelijk van de locatie en de rol van de Express-winkel op die locatie, wordt het assortiment aangepast.

Aanpassingen interne organisatie

In het kader van de uitrol heeft Spar recent ook de interne organisatie aangepast.  Zo werd kort voor de jaarwisseling Erwin Jansen – samen met een klein projectteam – vrijgemaakt om als manager Operations Spar Express te gaan fungeren. Hij is sindsdien verantwoordelijk voor de transitie van winkels naar Express. Ook zal hij er in de organisatie voor gaan zorgen dat de invulling, ondersteuning en aansturing van de nieuwste loot aan de Spar-boom geborgd wordt. Erwin Jansen was voorheen unitmanager Kruidenierswaren, Non-Food en Service.

Zie ook: Spar past organisatie aan

Reageer op dit artikel