nieuws

Detailresult opent dark store voor online

Formules 3824

Detailresult opent dark store voor online

ZAANDAM – Detailresult opent op korte termijn een dark store om de snelle groei van de online-activiteiten bij Dekamarkt te kunnen bijbenen.

Dit heeft topman John Kruijssen van Detailresult tegenover Distrifood gezegd.

Online-activiteiten faciliteren

Kruijssen maakte vorige week bekend dat hij per 1 april vertrekt bij het supermarktbedrijf. De opening van een dark store is nodig om de groei van de online-activiteiten bij Deka te faciliteren, aldus Kruijssen. De online bestelde boodschappen bij Dekamarkt worden tot nog toe in een aantal Deka-filialen gepicked.

Blokkade voor verdere groei

Die aanpak vormt een blokkade voor verdere groei, aldus de vertrekkende topman. ‘We kunnen orders niet langer tijdens de openingstijden van de winkels verzamelen zonder de reguliere koopstromen te verstoren. Daarom zullen we, als tussenstap naar een mogelijk speciaal dc voor online, binnenkort een dark store openen.’

Klanten teruggekregen dankzij online

De directeur van Detailresult zegt dat Deka dankzij online diverse klanten weer heeft teruggekregen. Bovendien leveren de e-commerce-activiteiten grotere herhaalaankopen op. Ondanks het succes bij Dekamarkt heeft Detailresult nog geen besluit genomen over invoering van online bij zusterformule Dirk.

Zie ook: Primeur voor Dirk na brand: pick-up-point

Reageer op dit artikel