nieuws

Coca-Cola en Plus beste handelspartners

Formules 5501

Coca-Cola en Plus beste handelspartners

ROTTERDAM – Coca-Cola en Plus zijn de beste handelspartners. Delicia is de beste leverancier van private label. Lidl de meest gewaardeerde discounter. Dat heeft Foodmagazine bekendgemaakt op basis van het industributieonderzoek 2018.

De Nederlandse supermarkten vinden Coca-Cola de best mogelijke handelspartner. Het bedrijf haalt overtuigend de overwinning met een gemiddeld cijfer van 8 dat de supermarkten deze A-merkleverancier geven. Daarmee laat het bedrijf Jacobs Douwe Egberts en Johma achter zich in de overall ranking.

Privatelabel

Opvallende overall winnaar in private label werd Delicia (kruidenierswaren) als de meest ideale handelspartner, met 7,85 de beste in zijn categorie. Overall laat Delicia Hessing Supervers (vers) en Group of Butchers (vers) achter zich. Hessing wint met een 7,82 wel de categorie  private label vers.

Retail

Plus is de beste retailpartner en gaat hierdoor voor het eerst in 30 jaar met de overall prijs aan de haal met een rapportcijfer van 7,66. De keten is daarmee nipt Albert Heijn (7,65) voor. Winnaar 2017 Hoogvliet staat nog altijd op de derde plek.

Discount

Bij de discounters zien de industrie en de toeleveranciers Lidl als beste handelspartners, met een rapportcijfer 7,58. Lidl was vorig jaar ook winnaar. Sinds 2014 staat de formule aan de top, alleen in een keer verdrongen door Nettorama van de eerste plek.

Hieronder een overzicht van alle winnaars:


 

Voor een uitgebreide fotoreportage klik hier >>>>

Reageer op dit artikel