nieuws

Jumbo: Geen actie tegen Sylvana

Formules 15287

Jumbo: Geen actie tegen Sylvana

VEGHEL – Jumbo zal geen gerechtelijke stappen ondernemen tegen Sylvana SImons. Zij wijzigde vorige week de naam van haar politieke partij naar Bij1, vrijwel gelijk aan Bijeen, de voormalige inkoopsamenwerking van Jumbo en C1000.

Jumbo zegt niet bang te zijn dat mensen een link leggen tussen de controversiële Simons en het supermarktbedrijf.

Doorverwezen naar Jumbo.com

Wie op internet zoekt naar Bijeen.nl, wordt direct doorverwezen naar Jumbo.com. Ook die doorverwijzing wordt niet aangepast, laat Jumbo weten. ‘De url bestaat nog, omdat het kan voorkomen dat potentiële leveranciers toch zoeken op deze naam. Zij worden dan direct doorgelinkt naar Jumbo’, verklaart woordvoerder Claire Trügg.

Eigendom van Jumbo

De naam Bijeen wordt al geruime tijd niet meer actief gebruikt, maar is nog altijd in eigendom van Jumbo. Desondanks zegt Jumbo dat het ‘vanzelfsprekend’ geen stappen onderneemt tegen de voormalige TMF-presentatrice die tegenwoordig politica is.

Op last van rechter nieuwe naam

Simons moest op last van de rechter een nieuwe naam kiezen voor haar partij. Eerder heette die Artikel1, maar die naam leek te veel op Art. 1, een kenniscentrum voor discriminatie. Maar ook haar nieuwe naam, Bij1, lijkt op de naam van andere bedrijven. Verschillende daarvan hebben aangegeven niet blij te zijn met de gelijkenis.

Reageer op dit artikel