nieuws

Blokkade fusie Ahold Delhaize weggenomen

Formules 2430

Blokkade fusie Ahold Delhaize weggenomen
De AH aan de Groenplaats in Antwerpen.

ANTWERPEN – Ahold Delhaize heeft een koper gevonden voor de Albert Heijn op de Groenplaats in Antwerpen. Daarmee is aan alle voorwaarden van de Belgische concurrentiewaakhond voldaan.

De winkel behoort tot de bezittingen die het bedrijf moest beloven af te stoten om van de Belgische concurrentiewaakhond toestemming te krijgen voor de fusie tussen Ahold en Delhaize vorig jaar.

Onderbrengen bij Spar

De vestiging wordt verkocht aan Retail Partners Colruyt Group (RPCG), die haar zal onderbrengen bij zijn keten Spar.

Verkoop in maand afronden

Ahold Delhaize verwacht de verkoop in ongeveer een maand te kunnen afronden. Daarmee is aan alle voorwaarden van de toezichthouder voldaan. De medewerkers van de winkel blijven in dienst bij Albert Heijn België. Zij worden verdeeld over andere vestigingen van het supermarktbedrijf in en rond Antwerpen.

Staking begin september

Werknemers van het filiaal hadden begin september het werk neergelegd. Ze staakten omdat ze de werkdruk te hoog vonden en te weinig ondersteuning van leidinggevenden ervaarden, zei Erik Dirkx, secretaris van vakbond BBTK vorige maand in de Gazet van Antwerpen. Volgens de vakbondsman was de winkel een stuurloos schip, onder meer door vele managementwisselingen. ‘Er zijn hier al acht managers op vijf jaar gepasseerd. Nu is er zelfs niet echt een manager, maar slechts iemand die de winkel deeltijds mee leidt, naast nog andere winkels.’

Verkoop AH-vestiging vlotte niet

Oorzaak van de onrust was de onzekerheid waarin de medewerkers al langer verkeren. Het filiaal moest verkocht worden. Door die onzekerheid zou het ziekteverzuim in de winkel ook erg hoog. Dat verzuim zorgde op zijn beurt, samen met de inzet van veel onervaren medewerkers,  weer voor een hogere werkdruk.

Reageer op dit artikel