nieuws

Jumbo wil ‘vriendelijke’ overname

Formules 6483

Jumbo wil ‘vriendelijke’ overname

VEGHEL – Jumbo wil Emté niet op een agressieve manier overnemen en ziet af van een bod als Sligro daar niet van gediend is.

Dat stelt topman Ton van Veen in de Telegraaf. Volgens van Veen ziet Jumbo af van een bod op Emté als Sligro het bod blijft afwijzen. De Telegraaf spreekt van een overnamesom van €300 miljoen.

Van vijandigheid is geen sprake

‘Ik ontken niet dat we de ontwikkelingen rondom Emté een tijdje met belangstelling volgen en dit op enig moment ook kenbaar hebben gemaakt bij Sligro. Maar van vijandigheid is wat Jumbo betreft geen enkele sprake’. Van Veen stelt in de krant wel dat hij ‘een aantrekkelijke porpositie heeft kunnen bieden voor alle stakeholders.’

Bod ingetrokken als Sligro wil

‘Als Sligro dat niet wenst, dan respecteren we dat. It takes two to tango’, aldus de financiële topman. Afgelopen week kwam naar buiten dat Jumbo een bod had gedaan op de Emté supermarkten van Sligro. Direct daarna kwamen de analyses die aangeven dat Jumbo voor een deel overlapt met Emté en dat bij verkoop Coop als mede biedende partij een rol zou spelen.

Reageer op dit artikel