nieuws

Beurskoers Sligro schiet omhoog na bod

Formules 2274

Beurskoers Sligro schiet omhoog na bod

AMSTERDAM – Sligro Food Group was de belangrijkste blikvanger op de beurs in Amsterdam op donderdag. Het feit dat een bod werd uitgebracht op supermarktdochter Emté zorgde voor een flinke koersstijging van het aandeel.

De beurskoers van het aandeel van Sligro Food Group won 2,9 procent in waarde en was daarmee de snelste stijger binnen de Midkap, de index voor middelgrote bedrijven. De index als geheel daalde overigens met 0,5 procent, terwijl de AEX 0,3 procent prijsgaf. Het aandeel Sligro sloot gisteravond op €39,13. Eerder op de dag werd de handel in het aandeel al even stilgelegd. Na hervatting schoot de koers in eerste instantie met zo’n 6 procent omhoog.

Vaker biedingen ontvangen

Gistermiddag na de lunch bracht De Telegraaf op basis van bronnen het bericht dat Jumbo een bod zou hebben uitgebracht op branchegenoot Emté. Later bevestigde Emté dat er inderdaad een bod was binnengekomen, zonder daarbij namen te noemen. De groothandels- en supermarktgroep stelde vaker benaderd te worden, maar geen interesse te hebben. ‘Dergelijke biedingen zijn op dit moment niet opportuun.’

Reageer op dit artikel